Omlouvám se všem že jsem nenapsal dřív, nějak jsem se k tomu nedostal...
Je to zajímavé, vlastně je to tu taková všehochuť všech možných důvodů, proč začít hrát, když to tak čtu, tak mě trochu mrzí že jsem nezačal hrát už dříve, např. ta ZUŠ by se mi teď hodně hodila...

Kdyby nic jiného, tak bych mohl dělat dojem alespoň sám na sebe...

Ale mám obavu, že muset tam tenkrát chodit navíc po škole, asi by se mi to spíš znechutilo, takže je to možná taky dobře, a nebo mám alespoň možnost si to tím nalhat...

Z naší třídy pokud vím hrají dva lidé (se mnou tři

) - jeden myslím něco jak Death Metal a mám tušení, že technicky neumí vůbec nic

a ten druhej se tomu věnoval trochu víc už od dětství kvůli rodičům, a dnes už je celkem vysoko, prošel pár kapel a v jedné skupině se objevili dokonce i v Medúze!
U nás v rodině bohužel hraje na kytáru pouze strejda, se kterým nejsem v kontaktu úplně často... Pamatuju si jak mě zkoušel učit v nějakých 7 letech a vůbec mi to nešlo, nějak jsem prostě nechápal kde a jak se to má držet

, co se tam má mačkat, a celkově mě to nějak nechytlo, což zpětně vidím že byla velká škoda, protože děti se to určitě učí lépe...

Nedávno jsem ukazoval synovcovi jak hraju sólo z "ONA" od Landy (samo že nejsem zrovna Tomáš Vartecký) a on to uměl celkem slušně už za pár hodin!

Já ještě ani po pár dnech ani netušil, jak se na to podívat a kde se ta akustická kytara vůbec zapíná...
Milan> Jej, já měl na mysli pouze to, že byla naposled naladěná někdy před 30ti léty a ono se to v začátcích hodně špatně ladí pouze sluchem, což mimochodem nedám ještě ani dnes...

Ale alespoň dnes už dokážu poznat i menší rozladění a tak snadno zjistím, že je na čase sáhnout po mé el. ladičce - kde bych bez ní asi byl?!

Když jsem měl tu kytaru poprvé v ruce, tak jsem to ještě poznat nesvedl...

Jinak moc zajímavé čtení, jsem rád že i když jsem třeba já začal až po dvacítce, tak to přeci jen není až tak pozdě jak jsem si původně myslel!
Smajda> Nepovídej, ještě i v dnešní době letí na kytaru holky?

To jsem vůbec netušil

, to budu muset někdy vyzkoušet, ale před tím mě bohužel čeká ještě hodně tréningu, než se budu moci objevit někde na veřejnosti, a to myslím i grilovačku s kámošema...
Jinak jsem si před pár dny pořídil svou první kytaru typu Les Paul, která má krk o 2mm širší než můj starej Strat (43 místo 41 - na moje tlusté prsty je znát každá desetinka

) a musím říct že mi hned od první chvíle neskutečně padla do ruky, i celkově tím tvarem, tloušťkou, prostě super, tak snad se teď už zase dostanu o kousek dále...
BTW: Asi celkově trochu už místy odbočuju od tématu, ale snad v této sekci malý OT až tak nevadí, nebo?