vybrnkávání ,, půl rytmu´´

Španělky, jumba, westernové, koncertní… možno též se snímačem
Odpovědět
sedlosek

vybrnkávání ,, půl rytmu´´

Příspěvek od sedlosek »

Zdravím,

mám takový problém , klasické vybrnkávání stylem akord/doba mi jde , ale pokud na konci sloky nebo třeba i řádku ve sloce přijde prostě 2 a více akordů hned za sebou , tak vím, že to takto nemám šanci stihnout , a samozřejmě píseň mám naposlouchanou vím že to jsou tony v jedný době, při klasickém hraní prostě ten akord jednou vemu přes struny a je to, ale takhle musím vybrnkat v jedný době 2 a více akordů a to mi přijde nestihnutelný,
mám pocit, že na to jdu asi technologicky úplně špatně, prosím o raud , nebo odkaz na návod, díky moc z jakoukoliv odpověď :)

Ol'Dawg

Re: vybrnkávání ,, půl rytmu´´

Příspěvek od Ol'Dawg »

http://www.kytara.net | http://www.facebook.com/pages/Akustick% ... 5?filter=3
kytara Martin D28 + L. R. Baggs Lyric, combo AER Alpha, Shubb capo (S1, C7b, C8b), Elixir 0.12-0.56 PB, Golden Gate pick, Saddle thumbpick

Dvořák Milan

Re: vybrnkávání ,, půl rytmu´´

Příspěvek od Dvořák Milan »

Ahoj,
s tímhle problémem jsem se setkal při svých začátcích u Nohavicovi písničky Když mne brali za vojáka, kde ma 6/8 rytmus (6 dob v taktu) a poté má najednou v průběhu taktu 2 různé akordy a je nutné přechytnutí a tudíž i změna "vybrnkávacího schématu" :-)

Pakliže to uvedu na příkladu: Hraji basovou strunu (daného akordu), potom strunu G -> H -> E -> H -> G ... suma sumárum 6 tónu

Když ovšem změním akord v polovině, tak nemohu hrát B(asová struna) -> G -> E -> H -> G, protože to zní divně a mohlo by to znít jako rozklad podivně rozšířeného akordu, který by se do písně nemusel hodit.

Proto doporučuji vymyslet si něco svého a zahrnout do toho onu basovou strunu... Například B -> G -> H -> B -> H -> E :-)

Vesmeš je to na tobě... Třeba můžeš naráz brknout dvě struny, tři nebo prostě přejet přes struny a počkat ty dvě volné doby, opět přejet, počkat a poté se vrátit k vybrnkávní.

Odpovědět